пʼятниця, 24 серпня 2012 11:27

Януковича привітали з Незалежністю щонайменше 15 керівників держав

Януковича привітали з Незалежністю щонайменше 15 керівників держав
Більшість привітань надходять із країн колишнього СРСР. Фото: president.gov.ua

На адресу Президента України Віктора Януковича надходять вітання лідерів іноземних держав із нагоди Дня Незалежності України.

Про це повідомляє офіційний сайт українського гаранта.

Свої вітання Януковичу надіслали Президент Російської Федерації Володимир Путін, Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама, Королева Великої Британії Єлизавета II, Голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао.

У своєму листі Президент РФ наголосив, що Україна для Росії є не просто найближчим сусідом і пріоритетним партнером, а, насамперед, державою, з народом якої росіян пов'язують спільна історія, традиції дружби, спільне духовне і культурне коріння.

"Переконаний, що інтересам наших країн і громадян відповідає подальше нарощування взаємовигідної взаємодії як у двосторонньому форматі, так і в рамках інтеграційних процесів на просторі Співдружності Незалежних Держав", - наголосив Путін.

У листі до Глави Української держави Президент США наголосив, що з моменту здобуття незалежності Україна здійснила важливі кроки на шляху розбудови демократії та зробила істотні внески у глобальний мир і стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Янукович закликав об'єднуватись під державним прапором

"Ми залишаємося відданими співпраці з Вами у розбудові демократичних інституцій та верховенства права в Україні, у співробітництві з метою забезпечення глобального миру і безпеки й у зміцненні довготривалих зв'язків між українцями та американцями", - йдеться в листі Президента США.

Останніми роками, зазначив у своєму листі Голова КНР, двосторонні відносини між Китаєм та Україною вступили в новий етап динамічного розвитку.

"Я готовий докладати з Вами спільних зусиль для подальшого зміцнення політичної взаємодовіри та всебічного поглиблення співробітництва", - наголосив Ху Цзіньтао.

Із Днем Незалежності Президента України також привітали Федеральний президент Австрійської Республіки Гайнц Фішер, Президент Республіки Хорватія Іво Йосипович, Президент Чорногорії Філіп Вуянович, Президент Республіки Корея Лі Мйон Бак, Президент Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов, Президент Азербайджану Ільхам Алієв, Президент Таджикистану Емомалі Рахмон, Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв, Король Саудівської Аравії Абдалла бін Абдулазіз Аль Сауд, Король Швеції Карл ХVІ Густав, Прем'єр-міністр Королівства Бахрейн Халіфа бін Салман аль-Халіфа, високопосадовці іноземних держав.

Зараз ви читаєте новину «Януковича привітали з Незалежністю щонайменше 15 керівників держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути