понеділок, 30 липня 2012 10:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В Європі закликали українську владу не тиснути на опозицію та ЗМІ

В Європі закликали українську владу не тиснути на опозицію та ЗМІ
Вільфред Мартенс задоволений, що опозиція змогла об'єднатися перед виборами. Фото: podrobnosti.ua

Ув'язнена лідер української опозиції, екс-прем'єр Юлія Тимошенко є прикладом в європейському регіоні для всіх, хто бореться за демократію, вважає президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми несемо відповідальність за те, чи буде демократія в Україні — Об'єднана опозиція

"Своїм сильним духом і мужністю Юлія надихає і створює приклад для багатьох інших, хто бореться за демократію і свободу, особливо у вашому регіоні. Грати, так винахідливо поставлені ??перед політичними лідерами вашої країни президентом Януковичем, тільки мобілізують і зміцнюють нашу підтримку", - відзначається в зверненні Мартенса до з'їзду Об'єднаної опозиції, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Президент ЄНП вважає, що засудження Тимошенко стало результатом особистої помсти Януковича.

"Через 6 днів буде вже рік, як Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці в результаті судового процесу - я б навіть сказав особистої помсти - який весь світ визнав виборчим переслідуванням провідного лідера опозиції; політично мотивованого судового процесу, який не грунтувався на верховенстві права та порушив численні статті Європейської конвенції про захист прав людини. І вона не єдина: є багато інших політичних ув'язнених, які стали жертвами порушень їхніх основних прав в Україні", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенюк піде другим номером від "Свободи", а Фаріон відправлять на округ

"Пан Янукович, поки не пізно, звільніть Юлію Тимошенко та інших політичних в'язнів! Поважайте їхні політичні, громадянські права і права людини: Не пригнічуйте політичну опозицію, громадянське суспільство і незалежні ЗМІ!", - закликав Мартенс.

Він також привітав процес об'єднання демократичних партій Україні напередодні парламентських виборів.

"Я дуже радий, що деякі провідні опозиційні сили змогли об'єднати свої зусилля і створити об'єднану опозицію. Я пишаюся тим, що дві партії, які є членами ЄНП -" Батьківщина "та Народний Рух України - сприяли цьому процесу і взяли в ньому участь. Цей політичний процес є позитивним прикладом конструктивного компромісу, він пропонує узгодженість, яка має вирішальне значення для успіху на виборах. Я не сумніваюся в тому, що успіху можна досягти. Але важливою передумовою для цього є наступне: ці вибори повинні бути вільними і чесними ", - підсумував Мартенс.

Зараз ви читаєте новину «В Європі закликали українську владу не тиснути на опозицію та ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути