вівторок, 28 січня 2014 15:38

На Януковича міг вплинути Ахметов - Guardian

На Януковича міг вплинути Ахметов - Guardian
Фото: ru.tsn.ua

Звернення групи СКМ, яка належить Ринату Ахметову, могло спричинити зміну в риториці Віктора Януковича та ініціювати поступки опозиції.

Про це з пише британська Guardian, повідомляє ВВС Україна.

Українські олігархи "мають величезний вплив. Вони контролюють низку депутатів, є власниками телевізійних каналів і перебувають надзвичайно близько до політичних лідерів", - зазначає видання.

"Ахметов - найпотужніший з них усіх, і час його заяви, в той самий день, що й зміна політичної лінії президента, навряд чи є збігом", - стверджує Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За правилами життя Україна подібна до південної Італії. Нам треба стати північною"

"Роками Ахметов був "бізнес-директором" Донбасу, а Янукович його "політичним директором". Пан Янукович став президентом завдяки Ахметову, і він залишається єдиним олігархом, хто може безпосередньо зателефонувати президенту й вплинути на його позицію", - цитує видання політолога Володимира Фесенка.

"Невідомо, про що Ахметов і Янукович говорили в останні дні, але зрозуміло, що бізнесмен дедалі більше непокоїться щодо перспективи подальшого насильства. Зможе чи не зможе Янукович втриматися у кріслі до наступних запланованих виборів наступного року може залежати значною мірою від того, що олігархи вирішать щодо сили вулиці", - підсумовує видання.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича міг вплинути Ахметов - Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути