середа, 07 квітня 2010 19:18

Януковича цікавить казахський газ

 

Україна та Казахстан підписали План дій на 2010-2011 роки. Як повідомляє прес-служба Президента України, церемонія підписання відбулась в Астані після завершення українсько-казахстанських переговорів у розширеному складі під головуванням глав двох держав.

Україна розглядає Казахстан як перспективного партнера на зерновому ринку. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в Астані на прес-конференції.

"Хотів би, щоб ви стали нашим партнером на зерновому ринку. На території України, в українському порту можна разом з вами, п"ятдесят на п"ятдесят, побудувати хороший зерновий термінал", – сказав В. Янукович.

Глава держави також відзначив, що Україна готова збільшити на 6 млн. тонн обсяг транзиту нафти з Казахстану до Європи.

Віктор Янукович заявив, що Україна зацікавлена в розвитку газових родовищ у Казахстані. "Звичайно, ми сподіваємося, що станемо також партнерами в проектах розвитку газових родовищ у Казахстані", – сказав він, додавши, що Україна вже найближчим часом розпочне підготовку до реалізації цього плану.

У контексті обговорення перспектив співпраці в нафтогазовій сфері, сторони розглянули питання поставки казахської нафти на українські НПЗ. Було також досягнуто домовленості про розширення поставок до Казахстану української сільгосптехніки.

Глава держави в цілому позитивно оцінив результати сьогоднішнього офіційного візиту.

"Прийняті нами рішення дають серйозну роботу двом командам – і казахстанській, і українській. Те, що це реально, що це буде виконано – у мене не викликає сумнівів", – резюмував Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Януковича цікавить казахський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути