Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2013 18:26

Янукович звільнить Луценка і спостерігатиме за реакцією суспільства - експерт

Янукович звільнить Луценка і спостерігатиме за реакцією суспільства - експерт
Віктор Небоженко. Фото: svoboda.org

Обережний президент Віктор Янукович звільнить екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і спостерігатиме за реакцією українського суспільства. Якщо воно не реагуватиме бурхливо, наступною може стати Юлія Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Юрій Луценко — остання козирна карта Віктора Януковича у грі із Євросоюзом. Він став заручником домовленостей між ними. Щоб Євросоюз не відмовився зустрітися з Януковичем у травні, він змушений буде до цього часу звільнити Луценка. Якщо не звільнить, у травні його зустрічі єврочиновниками не буде. А президент усе таки звик їздити у Брюссель. Він вже почуває себе президентом європейської країни. То ж, швидше за все, у долі Луценка до травня будуть покращення. Європі ж важливо, що Янукович показав хоча б якісь кроки у її напрямку. Адже просто зберігання мільйонів доларів у Європі — надто малий доказ європейськості нашого президента. Потрібні якійсь демократичні кроки", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

Політолог наголосив, що на відміну від Тимошенко екс-міністра внутрішніх справ можна звільнити, бо юридично його посадили із дуже суттєвими порушеннями.

"За Тимошенко тягнеться шлейф показів Ющенка. Він дав свідчення, що вона порушила його волю і зрадила українські інтереси. Проти Луценка в них узагалі нічого немає. Його справа - суто політична. Плюс фізично здоров'я Луценка справді погіршується. Тюрма виявилась не найбільш вдалим місцем для його здоров'я", - зазначив Небоженко.

Він додав, що для Януковича дуже важливо подивитися на реакцію українського суспільства на звільнення Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" розповів хто не пускав журналістів на засідання бюджетного Комітету

"За результатами він буде робити висновки. Якщо це спричинить бурхливі наслідки, мітинги і так далі, він Тимошенко точно не випустить. Пофарбує стіни Качанівської колонії у рожеве, щоб їй веселіше сидіти було. Якщо ж навпаки, усе пройде тихо-мирно, Луценко буде лікуватися та писати книгу спогадів, тоді Янукович задумається. Він - дуже обережна людина, щоб не сказати боягуз".

Політолог запевнив, що Луценко нікуди не йшов із політики і далі вестиме активне політичне життя.

"Він сидить у тюрмі неспарведливо. Він вестиме активне політичне життя незалежно від того хоче він цього чи ні. Завтра до нього прийде молодь і скаже: "Ви ж сиділи у тюрмі несправедливо, невже будете мовчати?", - розповідає він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнить Луценка і спостерігатиме за реакцією суспільства - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути