Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2012 15:55

Спецтема: Боротьба за "мову"

Янукович затягує дискусію навколо "мовного" питання – експерт

Янукович затягує дискусію навколо "мовного" питання – експерт
За словами експерта, підписавши "мовний" закон, Литвин зробив Януковича відповідальним за прийняття документу. Фото: glavcom.ua

Президент Віктор Янукович створенням робочої групи намагається погасити конфлікт навколо "мовного" закону.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Це найкращий спосіб затягнути саму дискусію довкола цього питання. З часом воно може втратити актуальність. Тоді можна буде з більш холодним розумом його розв'язати. З такої ситуації можна вийти з гідністю, створивши нову якість мовної сфери. У Януковича з'явився шанс почати дрейф від свого традиційного виборця до західноукраїнського. Він пройшов екватор на посаді, тому має думати, яким чином зберегти своє електоральне ядро і не поглибити прірви між Сходом і Заходом. Президент може підписати закон, але той буде недієвим і не становитиме загрози через відсутність його фінансування. А на противагу сформує дієву програму розвитку державної мови. Це займе небагато часу – десь після виборів можна її презентувати", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сам вказав на недосконалість "мовного" закону - Стус

За словами експерта, підписавши "мовний" закон, спікер Володимир Литвин зробив Януковича відповідальним за прийняття документу.

"Він пробував грати свою гру, зрозумів, що переконати не вдасться, тому закон було відпасовано на поле президента. Литвин зняв із себе відповідальність", - зауважив Цибулько.

Політолог вважає, що ситуація навколо "мовного" закону довела до того, що інтереси Партії регіонів і президента почали розходитися.

"Зараз Партії регіонів, йдучи до виборців, достатньо того, що вони проголосували за закон. Її влаштовує не результат, а процес. У цьому плані партії ніякої загрози не буде", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович затягує дискусію навколо "мовного" питання – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути