Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 19:42

Янукович затвердив всі поправки до Держбюджету-2011

Янукович затвердив всі поправки до Держбюджету-2011

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу та деяких інших законодавчих актів", прийнятий в пакеті з законом про держбюджет-2011.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Прийняття подібного закону в пакеті з держбюджетом є традицією в останні роки після того, як Конституційний суд заборонив вносити законом про держбюджет зміни до інших законів. Традиційно документ містить виправлення, спрямовані на збільшення доходів бюджету і скорочення його витрат. Зокрема, за пропозицією уряду до загального фонду держбюджету буде перераховуватися 50% податку на доходи фізосіб, сплаченого на території Києва, хоча пыд час прийняття Податкового кодексу проти цієї норми різко виступив президент, і з підсумкового документа вона була виключена.

Проголосовані поправки до Кодексу про надра і закони "Про нафту і газ" та "Про державну геологічну службу України" спрямовані на встановлення максимальної вартості продажу нафти на біржових аукціонах і впровадження прозорої процедури продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах, хоча зберігається можливість їх розподілу поза аукціонами за рішенням Кабміну.

Депутати також погодилися з пропозицією уряду надати йому право самостійно визначати порядок проведення аукціонів з видачі дозволів, відмовившись від порядку, обумовленого в законі "Про нафту і газ".

Вжитими поправками до закону "Про оренду державного та комунального майна" дозволена оренда та суборенда невикористаного держмайна на конкурсах з урахуванням встановлених Кабміном індикативних ставок орендної плати. У частині продажу об'єктів незавершеного будівництва уряд ініціює проведення такого продажу на відкритих аукціонах тільки разом із земельними ділянками, на яких розташований цей об'єкт.

Рада за пропозицією уряду також знову зобов'язала підприємства з держчасткою вище 50% виплачувати дивіденди в розмірі не менше 30% чистого прибутку.

Крім того, повноваження щодо затвердження кошторису Нацбанку передані від ради НБУ його правлінню, а Кабмін також отримав право затверджувати бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, якщо сам Фонд до 1 вересня не зможе затвердити його на наступний рік на реальній бездефіцитній основі. Проти цього заперечували профспілки, наполягаючи на незалежності Фонду, однак депутати не врахували цих заперечень.

В остаточний текст закону увійшло також багато правок до інших законів, пов'язані з прийняттям Податкового кодексу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович затвердив всі поправки до Держбюджету-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути