Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2010 12:25

Янукович запевнив американців, що він не маріонетка Кремля - CNN

Янукович запевнив американців, що він не маріонетка Кремля - CNN

Лідер президентських перегонів Віктор Янукович напередодні дав інтерв"ю американському телеканалу CNN. Переможець виборів впевнено російською мовою говорив про свої дії на посаді президента, а також про відносини з Росією і ЄС. Не утримався і від докорів у бік свого політичного опонента.

"Україна була демократичною державою протягом п"яти років, і ці вибори довели це. Юлія Тимошенко зраджує принципам Помаранчевої революції своїм небажанням визнати поразку", - сказав він CNN.

Янукович розповів, що у ролі голови держави він не збирається продаватися Росії, і не є маріонеткою Кремля. За словами Януковича, його політика буде "заснована на вигідних і добрих взаєминах як з Росією, так і з Євросоюзом".

Пріоритетним завданням у відносинах з Росією, переможець виборів обіцяє забезпечення стійкого енергопостачання. З ЄС Янукович хоче прийняти заходи задля забезпечення безмитної торгівлі, а також "принести європейські стандарти життя в Україну".

Також, не зважаючи на свої попередні негативні відгуки про членство в НАТО, Янукович сказав, що він "продовжуватиме співпрацю з НАТО, але чи приєднатися до альянсу, вирішать люди України на референдумі".

На запитання, чи змінився він як політик за п"ять років з тих пір, коли він підтасовував вибори, Янукович запевнив, що "так вважає народ, який мене обрав". Він розповів, що його тріумфальне повернення викликане тим, що виборці запам"ятали, як він зміг поліпшити економіку в минулому.

Наостанок Янукович пообіцяв в найближче десятиріччя об"єднати Україну і зробити її економіку однією з 20 найрозвинутіших у світі.

Gazeta.ua за материалами CNN

Зараз ви читаєте новину «Янукович запевнив американців, що він не маріонетка Кремля - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути