четвер, 11 березня 2010 14:37

Янукович задовольнив апетити і подякував за вірність - Карасьов

Янукович задовольнив апетити і подякував за вірність - Карасьов

Кількість віце-прем"єрів в новому уряді збільшена вдвічі для того, щоб задовольнити апетити різних груп впливу всередині владної команди. Це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Клюєв - віце-прем"єр? Відповідно потрібно було давати (таку посаду - Gazeta.ua ) ахметівській групі в рівновагу. Отже призначено Колеснікова. Але ж потрібно було б призначити і віце-прем"єра від Азарова - Семиноженка, але й Тігіпка...Ось уже маємо чотири віце-прем"єра. Сівковича призначили віце-прем"єром по силовикам, щоб була якась контрольованість, страховка для президента", - пояснив Карасьов.

"Це такий собі триповерховий уряд : президент і Адміністрація, прем"єр і віце- прем"єри, а потім вже міністри. Схема", - додав він.

Карасьов також вважає, що Цушко отримав посаду міністра економіки, як подяку за штурм Генпрокуратури у 2007 році. (Тоді в будівлі ГПУ сталося зіткнення між співробітниками Державної служби охорони і міліціонерами на чолі з тодішнім керівником МВС Цушком. Він захищав інтереси Святослава Піскуна, звільненого президентом Ющенком з посади генпрокурора).

Що стосується призначення Дмитра Табачника міністром освіти, то це, за словами Карасьова, саме його посада: "Табачник гуманітарій, ідеолог. У цьому сенсі він буде не просто міністром освіти. Він буде ідеологом освітянської сфери".

Карасьов також називає фаховим і професійним призначення Грищенка керівником МЗС.

"У Грищенка більший дипломатичний досвід, ніж у Порошенка. До того ж Грищенко завжди був у Партії регіонів. Порошенко все таки з "помаранчевого" середовища", - сказав Карасьов, відповідаючи на запитання, чому не залишили на цій посаді Порошенка.

Також , за словами політолога, "абсолютно зрозумілим і вдалим" є призначення міністром оборони Михайла Єжеля, який колись був командувачем Військово-морського флоту.

"Це вдала кандидатура з точки зору України, як морської держави. Призначення адмірала на посаду керівника міноборони потрібне хоча б для того, щоб навести порядок на Чорноморському флоті, а потім модернізувати його структуру управління.

Реформа Збройних сил України здійснюється за стандартами НАТО і вона торкалася в більшій мірі Сухопутних військ, а ось Військово-морський флот був пасинком останнім часом. Тому зараз тут, очевидно, буде намагання вирівняти ситуацію.

До того ж Єжель був радником Януковича в уряді 2002- 2004 років", - сказав Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Янукович задовольнив апетити і подякував за вірність - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути