понеділок, 23 липня 2007 16:00

Янукович заборонив міністрам говорити без його згоди

Кабінет міністрів затвердив свій регламент. Про це сказано в постанові Кабміну від 18 липня.

Затверджений регламент установлює порядок організації діяльності уряду, пов"язаної з виконанням його повноважень.

Відповідно до регламенту, Кабмін – найвищий орган у системі виконавчої влади, що здійснює виконавчу владу безпосередньо або через міністерства, інші органи виконавчої влади, Раду міністрів Криму й місцеві державні адміністрації, направляє, координує й контролює діяльність зазначених органів.

Уряд має право законодавчої ініціативи у Верховній Раді.

Кабмін відповідальний перед президентом і Верховною Радою, підконтрольний і підзвітний парламенту в межах, передбачених Конституцією.

Уряд планує свою роботу на основі й на виконання програми діяльності Кабміну, для чого розробляє й затверджує щорічний план дій з виконання цієї програми.

Кабмін розробляє й подає на розгляд Верховній Раді проект закону про державний бюджет на відповідний рік.

Члени уряду забезпечують єдність Кабміну й несуть солідарну відповідальність за результати його діяльності як колегіального органу виконавчої влади, а також особисто несуть політичну відповідальність за стан справ у дорученій їм сфері державного управління.

Члени Кабміну не можуть діяти всупереч позиції уряду, оприлюднювати без згоди прем"єр-міністра будь-яку інформацію про хід засідання Кабміну й оцінку позиції, що висловлюється на засіданнях членами уряду.

Засідання уряду проводяться щосереди о 10:00 і скликаються прем"єр-міністром, який може прийняти рішення й про скликання позачергового засідання.

Засідання вважається правочинним, якщо на ньому присутні більш як половина від посадового складу уряду.

Рішення уряду приймаються шляхом голосування більшістю голосів посадового складу Кабміну, у разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос прем"єра.

У регламенті також докладно прописані повноваження прем"єр-міністра, першого віце-прем"єра, віце-прем"єрів, міністрів як членів уряду.

Регламентується робота секретаріату Кабміну, організаційні основи діяльності урядових комітетів, засідань Кабміну.

Як відомо, у січні Верховна Рада подолала вето президента Віктора Ющенка на закон "Про Кабінет міністрів України", прийнятий 21 грудня 2006 року, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Янукович заборонив міністрам говорити без його згоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути