понеділок, 14 травня 2012 13:45

"Янукович за два роки привів країну до ізоляції. Білорусі для цього знадобилося 20 років" — політолог

"Янукович за два роки привів країну до ізоляції. Білорусі для цього знадобилося 20 років" — політолог
Костянтин Матвієнко побачив у промові Яценюка продовження риторики Тимошенко. Фото: www.radiosvoboda.org

Заява лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка про імпічмент президентові Віктору Януковичу — це продовження риторики екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Яценюк це оголосив, бо зараз в одній зв'язці з Тимошенко. Однак для імпічменту потрібно 300 голосів у парламенті. І тут ситуація і простіша, і складніша. Насправді, немає закону про імпічмент і провести коректно таку процедуру дуже складно і довго. Колапс країни настає швидше, ніж може бути проведена ця процедура", - сказав він.

За його словами, процедура імпічменту може затягнутися щонайменше на півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бажання Яценюка оголосити імпічмент Януковичу - перебільшений оптимізм" - експерт

"У мене питання до опозиції: "Хлопці, а чому ви не вимагаєте відставки президента? Просто добровільного складення президентом своїх повноважень?" Звичайно, президент на це не піде. Але тоді у вас з'являється аргументація, що стосується політичних речей. Адже Янукович за два роки привів країну до ізоляції. Білорусі для цього знадобилося 20 років. У нас тут певний рекорд. По будь-якому напрямку, який не візьмемо, успіхів немає ніде. Тоді викладайте це письмово, вимагайте добровільної відставки Януковича і просіть, щоб люди це підтримали. А коли ви патякаєте про імпічмент, то це від лукавого. Це спосіб показати громадянам, що вони радикали. Хоча розуміють, що імпічмент провести практично нереально. Вони й намагаються забалакати тему дострокової відставки президента, бо є суспільні настрої. Такими заявами намагаються зробити вигляд, що вони відповідають на запити суспільства", - додав Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович за два роки привів країну до ізоляції. Білорусі для цього знадобилося 20 років" — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути