Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 11:51

"Бажання Яценюка оголосити імпічмент Януковичу - перебільшений оптимізм" - експерт

"Бажання Яценюка оголосити імпічмент Януковичу - перебільшений оптимізм" - експерт
Віктор Чумак не вірить, що опозиція отримає більшість. Фото: news.liga.net

Опозиція не матиме більшості для того, щоб у новому парламенті ухвалити закон про імпічмент президенту.

Таку думку у коментарі висловив політолог Віктор Чумак.

"У мене є величезні сумніви, - прокоментував він заяви Арсенія Яценюка щодо того, що новий парламент у першу чергу ухвалить закон про імпічмент. - Для того, щоб ухвалити цей закон потрібно мати більшість. Я не говорю про конституційну більшість, а просто про більшість для того, щоб хоча б проголосувати".

Експерт також наголосив, що через страх, як про це заявляв Яценюк, мажоритарники до опозиції таки не підуть і тому формування більшості неможливе:

"Яценюк сказав таку дуже цікаву річ щодо формування цієї більшості "тушками навпаки". Тушками, які підуть не за гроші, а підуть за страх. Страх — дуже серйозний мотиватор, але чи вистачить цього страху? І перед чим буде більше страху: перед владою, яка вклала певні ресурси в мажоритарників, чи перед опозицією, яка буде лякати якимось осудом народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим наляканий об'єднанням опозиції - Яценюк

Чумак переконаний, що таким чином опозиція більшість не набере: "Тим більше, я переконаний навіть більшості у парламенті з урахуванням мажоритарної складової, опозиції буде важко отримати".

"Завдяки мажоритарникам все таки провладна частина парламенту матиме більшість. Не велика, не абсолютна, але більшість буде у провладної частини парламенту", - підкреслив він.

Саме тому заяви опозиції про імпічмент президенту Віктору Януковичу одразу після виборів — це "перебільшений оптимізм", переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко спрогнозував, що Янукович не досидить у президентському кріслі до 2015 року

"Це мобілізуючи обіцянки - речі, якими опозиція мобілізує електорат, виборців, своїх прихильників, які створюють певно ілюзію можливості перемоги", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Бажання Яценюка оголосити імпічмент Януковичу - перебільшений оптимізм" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути