неділя, 26 грудня 2010 17:46

Янукович є замовником переслідування опозиції - Батьківщина

Янукович є замовником переслідування опозиції - Батьківщина

У партіях "Батьківщина" і "За Україну" вважають, що затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка політично мотивоване.

"Немає жодних сумнівів у тому, що переслідування колишнього міністра внутрішніх справ носить суто політичний характер. Минулої п'ятниці в ефірі трьох національних телеканалів Віктор Янукович фактично визнав, що так звані правоохоронні органи всі свої дії узгоджують саме з ним, Януковичем, і саме Янукович є замовником і режисером переслідування опозиції", - йдеться в заяві партії" Батьківщина ", поширеній у неділю.

При цьому Блок Юлії Тимошенко і партія "Батьківщина" висловлюють повну солідарність з Юрієм Луценком і вимагають негайного звільнення затриманого політика.

У свою чергу, лідер партії "За Україну" В'ячеслав Кириленко висловив переконання, що жодних підстав затримувати Луценка не було, оскільки він регулярно спілкувався зі слідчим і знайомився з матеріалами справи.

"Затримання Юрія Луценка є виключно політичним актом влади, спрямованим на залякування опозиції", - підкреслив Кириленко.

Нагадаємо, в неділю близько 13:00 Луценко був затриманий.

Раніше Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно колишнього Міністра внутрішніх справ Луценка за підозрою в розтраті майна при затвердженні наказу, яким його водієві було нараховано 40 тис. грн. Справу порушено за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович є замовником переслідування опозиції - Батьківщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути