четвер, 12 листопада 2020 12:07

Янукович, якого назвали мафією, програв суд про честь і гідність

Янукович, якого назвали мафією, програв суд про честь і гідність
Янукович переховується в Росії. Фото: Reuters

Верховний суд остаточно відмовив позбавленому звання президента Віктору Януковичу у позові про честь і гідність.

Суд залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову Януковича до колишнього генерального прокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності і ділової репутації, повідомляє "Українська правда".

"Рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 березня 2020 року та постанову Київського апеляційного суду від 16 липня 2020 року залишити без змін", - йдеться в рішенні від 4 листопада.

Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її ухвалення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Янукович позивався до колишнього генерального прокурора Луценка, вимагаючи, зокрема, визнати такими, що порушують його честь, гідність та ділову репутацію, слова Луценка на дебатах Генеральної Асамблеї ООН, що Янукович та його злочинна організація, втікаючи з країни, привласнили понад $40 млрд, а Генпрокуратура застосувала спеціальну конфіскацію та повернула до державного бюджету України 1,5 млрд, які були привласнені мафією Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реванш, ось він, за вікнами

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Янукович утік з України 23 лютого 2014-го. Відтоді живе в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович, якого назвали мафією, програв суд про честь і гідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути