Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2011 15:25

Янукович вшанував жертв голодоморів з трьома своїми попередниками
18

Фото: Фото прес-служби президента

Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, що відбулася на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів" у Києві.

Вперше в історії незалежної України вшанувати пам'ять жертв голодоморів зібралися всі президенти нашої держави: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко.

Участь у жалобних заходах також взяли прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, члени уряду, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

ВІДЕО: Чому варто щороку вшановувати жертв Голодомору?

До скульптури "Гірка пам'ять дитинства" встановили символічну композицію із зерном і поставили запалені лампадки до "Свічі пам'яті".

Учасники церемонії вшанували померлих від голоду хвилиною мовчання.

Також відбулася церемонія відкриття наріжного каменя під будівництво Меморіалу пам'яті жертв репресій 1936-1941 років. Меморіал буде споруджено на території Національно-історичного меморіального заповідника "Биківнянські могили".

"Меморіал стане символом пам'яті про тих, хто зазнав тяжких мук і несправедливості, віддав своє життя заради нашого майбутнього", – наголосив у своєму виступі глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк та Гриценко проігнорували вшанування пам'яті жертв Голодомору

Президент підкреслив, що Меморіал пам'яті жертв репресій також стане "символом перестороги проти повторення подібних трагедій на українській землі".

Сьогодні, зауважив Янукович, у день вшанування Україною пам'яті жертв голодоморів, ми згадуємо й загиблих жертв тоталітарного режиму.

"Ми втратили цілий пласт вчених, митців, духовних лідерів, управлінців, інженерів... Але наш народ вистояв і відродився. Ми зуміли перегорнути важкі сторінки історії та знайшли сили, щоб іти далі", – сказав президент.

"Народ досяг своєї споконвічної мети – незалежної та соборної держави", – підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вшанував жертв голодоморів з трьома своїми попередниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути