Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2006 11:26

Янукович візьме участь у самміті ЄврАзЕС

 

Сьогодні прем"єр-міністр України Віктор Янукович із дводенним візитом поїде до Росії.

У Сочі він візьме участь у неформальному самміті ЄврАзЕС, де зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним та главою російського уряду Михайлом Фрадковим. Сторони обговорять питання підготовки до засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін, а також питання торгівлі та енергетики.

Напередодні Янукович по телефону обговорив деталі майбутньої зустрічі з Президентом Віктором Ющенком. Вони домовилися зустрітися після завершення візиту. Це перша поїздка Януковича за кордон після того, як він вдруге очолив уряд.

Поінформоване джерело в Кремлі повідомило, що "на порядку денному самміту - питання формування в рамках ЄврАзЕС митного союзу і спільного енергетичного ринку".

Джерело також повідомило, що до порядку денного зустрічі в Сочі включено питання про водно-енергетичне регулювання в Центральній Азії і створенні Євразійського водно-енергетичного консорціуму.

Передбачається, що президенти обміняються думками і з питань вступу держав - членів ЄврАзЕС до СОТ. За інформацією представника Кремля, особливу увагу на самміті буде приділено поглибленню взаємодії ЄврАзЕс і Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Планується, що на самміті виступлять генеральний секретар ЄврАзЕС Григорій Рапота, голова Інтеграційного комітету ЄврАзЕС, міністр промисловості й енергетики Росії Віктор Христенко і генеральний секретар ОДКБ Микола Бюрдюжа.

В ЄврАзЕС входять Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан. Статус спостерігача при ЄврАзЕС мають Вірменія, Молдавія й Україна.

В ОДКБ входять Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизія і Таджикистан.


За матеріалами "5 канал", Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович візьме участь у самміті ЄврАзЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути