четвер, 10 квітня 2014 13:23

Янукович вимив з України 77,2 млрд грн - Держфінмоніторинг

Янукович вимив з України 77,2 млрд грн - Держфінмоніторинг
Фото: ru.tsn.ua

Державна служба фінансового моніторингу України розслідує факти відмивання коштів, отриманих від корупційних діянь, розкрадання і привласнення державних коштів та майна колишнім президентом України, його близькими, а також посадовими особами колишнього уряду і пов'язаними з ними особами.

Про це повідомляє прес -служба Держфінмоніторингу.

"Сума фінансових операцій, яка підозрюється у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, за відповідними матеріалами становить 77,2 млрд грн. Особливу увагу приділено пошуку і блокування грошових коштів і всіх активів вищезазначених фізичних осіб у банківських та інших фінансових установах України" , - сказано в повідомленні.

Крім цього за результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом на території України виявлено рахунки 67 фізичних осіб (станом на 01.04.2014р.)

Загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень складає - 2,2 млрд грн.

"Окрему увагу було приділено пошуку вищезазначених активів за кордоном. Так, Держфінмоніторингом України направлено запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу з метою встановлення і подальшого блокування банківських рахунків, корпоративних прав, цінних паперів та інших прав вимог, рухомого і нерухомого майна, а також інших активів. Зазначені фінансові розслідування проводяться завдяки безпрецедентній підтримці наших іноземних партнерів. Особливо активне співробітництво здійснюється з представниками підрозділів фінансової розвідки та правоохоронними органами США та Великобританії", - зазначають у відомстві.

Одночасно Держфінмоніторинг України спільно з Національним банком України здійснює заходи з припинення діяльності так званих конвертаційних центрів та незаконного виведення валютних коштів за межі України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вимив з України 77,2 млрд грн - Держфінмоніторинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути