Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 16:12

Янукович відправив закон про "червоні прапори" до Лавриновича

Янукович відправив закон про "червоні прапори" до Лавриновича

Президент України Віктор Янукович відправив закон про використання червоного прапора 9 травня поряд з державним прапором України у Міністерство юстиції для отримання експертного висновку.

Як повідомили в Адміністрації президента відповідні документи Мін'юст отримав у четвер.

У свою чергу, представник відомства Лавриновича роз'яснив, що президент має право робити подібні запити, якщо бажає отримати експертний висновок.

"У цій процедурі немає нічого незвичайного", - відзначили у відомстві, підкресливши, що Мін'юст регулярно видає правові висновки на прохання держорганів.

В експертному висновку йдеться про відповідність нормативного акта Конституції, законам України та міжнародним нормативно-правовим актам, чинним на території країни.

Раніше Віктор Янукович заявляв про намір підписати закон про внесення змін до закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1945-1945 рр..". 5 травня голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав цей закон і направив його на підпис президенту.

Парламент 21 квітня врегулював питання використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

Відповідно до закону, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України. Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Зараз ви читаєте новину «Янукович відправив закон про "червоні прапори" до Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути