понеділок, 18 травня 2009 12:26

Янукович відмовився говорити з Тихоновим про Ахметова

Янукович відмовився говорити з Тихоновим про Ахметова

Екс-голова Луганської облради Віктор Тихонов відреагував досить різко на останню критику Рината Ахметова. Зокрема, Ахметов розкритикував Тихонова за поведінку під час порушення проти нього кримінальної справи: "Тихонов біг швидше, ніж гончий собака, домовлятися з усіма, щоб врятувати свою власну шкуру".

В ексклюзивному інтерв"ю "Дзеркалу тижня" Тихонов висловив упевненість, що Ахметов перейшов межу допустимого у дискусії, а також зазначив, що подальші рішення в конфлікті буде приймати вже керівництво Партії регіонів.

"Це вже перебір, - заявив Тихонов в коментарі виданню 14 травня, після того, як перервав своє відрядження в Луганську. - Я вилітаю через півгодини. Завтра о дев"ятій зустріч з Януковичем. Якщо лідер не стане на мій захист, я буду захищати себе сам ".

При цьому Тихонов заявив, що від заяв Ахметова страждає не тільки він особисто, але й виборці з Луганської області, які підтримують його. "Врешті-решт мова зараз не про мене. Про Луганщину", - наголосив він.

Журналісти ДТ також дізнатлися, що 15 травня, Тихонов протягом п"яти годин чекав зустрічі з лідером ПР Віктором Януковичем, але зустріч так і не відбулася.

Нагадаємо, що Днями в Партії регіонів між народними депутатами Рінатом Ахметовим та Віктором Тихоновим виникла суперечка: політики розкритикували один одного, згадавши про події 2005 року.

В інтерв"ю низці ЗМІ Тихонов висловив невдоволення тим, що Ахметов побажав українському уряду якнайшвидшого виходу з кризи. Він вважає такі побажання не відповідають політиці партії, а також висловив невдоволення поведінкою Ахметова в 2005 році.

Рінат Ахметов ще 6 квітня, заявив: "Я дуже хочу, щоб уряд переміг кризу. Я не хочу боротися з урядом. Я хочу боротися з кризою, і це головна наша мета, щоб ми всі змогли перемогти кризу".

14 травня в Донецьку, Ахметов прокоментував заяву Тихонова про те, що він залишився незадоволений поведінкою відомого політика і бізнесмена в 2005 році, коли, як зазначав Тихонов журналістам, "прем"єр-міністр Тимошенко фірмову футболку Шахтаря одягала". Ахметов, зокрема, заявив, що Тихонов робив все, щоб врятувати свою власну шкуру в 2005 році.

"Що стосується моєї поведінки в 2005 році, то моя совість чиста перед однопартійцями, а головне, перед собою. У 2005 році, думаю, ви пам"ятаєте, проти мене фальсифікували кримінальні справи, проти моєї родини фальсифікували кримінальні справи, були обшуки, з бронетранспортерами . Близький друг Боря Колесніков перебував у в"язниці. Якби я з кимось домовлявся, всього цього не було б ", - сказав Ахметов.

"Що стосується пана Тихонова, то, по-моєму, він по одній і тій же кримінальній справі проходив з Євгеном Петровичем Кушнарьовим, царство йому небесне. Кушнарьова було заарештовано і він перебував у камері 10 діб і оголосив голодування, Тихонов не перебував там (у в"язниці ) і 10 секунд. У мене запитання, чому одна і таж кримінальна справа - один перебував 10 діб у камері, а інший не знаходився і 10 секунд. Відповідь одна, тому що у Кушнарьова була совість і гідність, а Тихонов біг швидше, ніж гончий собака, домовлятися з усіма, щоб врятувати свою власну шкуру ", - зазначив нардеп.

Між тим, заступник голови Партії регіонів Ганна Герман 17 травня заявила, що Віктор Тихонов повинен вибачитися перед своїм однопартійцем за образливі висловлювання на його адресу.

Сама Герман також не розділяє оптимізму Ахметова щодо здатності нинішнього уряду подолати кризу.

За матерiалами: УНІАН, Остров, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Янукович відмовився говорити з Тихоновим про Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути