неділя, 19 серпня 2012 08:30

"Янукович узагалі ненавидів Кучму. Адже той поставив його в дуже незручне становище"

"Янукович узагалі ненавидів Кучму. Адже той поставив його в дуже незручне становище"
Кучма створив штучну ситуацію, дуже прагнучи отримати можливість третього строку – і розуміючи, що це неможливо, наголошує Семен Глузман Фото: glavred.info

Помаранчеву революцію спровокував тодішній президент Леонід Кучма. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив психіатр Семен Глузман.

"За моєю суб'єктивною точкою зору, в усьому винен Леонід Кучма. Він є першопричиною того, що ці події взагалі відбулись. Кучма створив штучну ситуацію, дуже прагнучи отримати можливість третього строку – і розуміючи, що це неможливо. Ми тоді були в довірливих стосунках із одним з політологів, який його обслуговував. І я спитав: "Скажи, що там відбувається?" Той відповів: "У мене та моїх колег зараз дурна ситуація. Вранці я приходжу на роботу – Кучма та його люди кажуть, що все, в будь-який спосіб він іде на третій термін. Ввечері, йдучи з роботи, Кучма розуміє, що це – неможливо. А вдень мене зупиняє тодішній прем'єр Янукович, відводить убік і питає: "Слухай, ну що там тато вирішив, урешті-решт?", - наголосив він.

Глузман розповів, як, за чутками, Янукович насправді ставився до Кучми.

"Як поводиться будь-який нормальний керівник, навіть якщо за ним калюжі крові, як за Авґусто Піночетом у Чилі? Коли він бачить, що без змін уже ніяк і що створено якісь тверді передумови майбутнього, – шукає собі наступника. Або йде на чесні вибори, але віддає владу. А тут продумувались різні форми псевдовиборів, фальсифікацій. Мені казали люди з адміністрації Кучми – не впевнений, наскільки це правда – що Янукович узагалі ненавидів Кучму. Адже той поставив його в дуже незручне становище", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палій розповів, як політика "деградувала" від Кравчука до Януковича

Повне інтерв'ю Семена Глузмана читайте у журналі "Країна" № 31 (134) за 16 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович узагалі ненавидів Кучму. Адже той поставив його в дуже незручне становище"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути