пʼятниця, 20 липня 2012 11:46

Янукович посилює концентрацію влади в руках своєї родини - Freedom House

Янукович посилює концентрацію влади в руках своєї родини - Freedom House
За словами експертів, головними проблемами в Україні залишається виборче переслідування опозиції і корупція. Фото: uainfo.censor.net.ua

Президент України Віктор Янукович посилює концентрацію влади в руках своєї родини.

Про це йдеться у звіті міжнародної організації Freedom House (FH). Звіт під назвою "Захищаючи українську демократію-2" організація оприлюднила вчора у Вашингтоні, передає Цензор.НЕТ із посиланням на BBC.

Протягом наступних тижнів українське керівництво має зробити остаточний вибір - продовжувати утримувати за гратами опозиціонерів і здійснювати подальшу централізацію влади, або показати світу, що країна дійсно хоче інтегруватися в Європу, провівши чесні парламентські вибори і припинивши виборче правосуддя, йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розглядає санкції щодо України - Freedom House

За висновком організації, в Україні посилюється концентрація влади в руках президента Януковича і його сім'ї, втім, за оцінкою експертів, громадянське суспільство не стало слабкішим, а стало активнішим.

"Процеси в Україні впливають на динаміку розвитку у всій Євразії, цим пояснюється наша велика увага до України. До того ж, нинішні негативні процеси в Україні не є незворотними. Наша мета - привернути увагу української сторони до наших висновків", - зазначив один із авторів звіту, представник Атлантичної ради США Деймон Вілсон.

За словами експертів, головними проблемами в Україні залишається виборче переслідування опозиції і корупція. Водночас, як зазначили автори звіту, в Україні менше скаржаться на втручання СБУ в роботу громадських організацій, що було великою проблемою рік тому. За оцінкою FH, серйозною проблемою залишається контроль влади над ЗМІ, зокрема, телебаченням.

Зараз ви читаєте новину «Янукович посилює концентрацію влади в руках своєї родини - Freedom House». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути