субота, 18 лютого 2012 14:05

Янукович зібрав у "Межигір'ї" головних військових і роздав завдання

Президент Віктор Янукович провів зустріч у своїй резиденції у с. Нові Петрівці із керівництвом Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил.

У розмові зокрема взяли участь секретар РНБОУ Андрій Клюєв, міністр оборони Дмитро Саламатін та новопризначений керівник Генштабу ЗСУ Володимир Замана, повідомляє прес-служба президента.

Автор: Фото прес-служби президента
 

Звертаючись до міністра оборони, президент сказав: "Вам треба буде разом з секретарем РНБО найближчим часом спільно розглянути всі документи, які стосуються оборонного комплексу і доповісти мені".

Янукович також наголосив на важливості питання розвитку військово-промислового комплексу, створення нових робочих місць та організації державного замовлення у цій сфері.

"У нас стоїть завдання – побудувати новий зразок ракетного комплексу, та інші питання, які ми повинні запланувати і виконати  в найближчі роки", – зазначив глава держави, додавши, що тут мають бути враховані можливості вітчизняних заводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив нового начальника Генштабу

Він висловився за необхідність оптимізації структури Міноборони та Генштабу ЗСУ – "як нам прибрати дублювання, те, що заважало раніше ефективно працювати". За словами Януковича, це питання має бути предметом уваги зазначених відомств. Водночас президент наголосив, що ця робота не буде проводитися поспіхом.

Янукович під час зустрічі також акцентував особливу увагу на важливості ефективного вирішення соціальних проблем військовослужбовців та їхніх родин, зокрема, щодо забезпечення офіцерів житлом.

Міністр оборони та начальник Генштабу доповіли Януковичу про план першочергових заходів у рамках реформування української армії. Йшлося, зокрема, про кроки, спрямовані на підвищення бойової підготовки військ, зміцнення кадрового потенціалу, забезпечення ЗСУ сучасною технікою та модернізацію існуючої.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зібрав у "Межигір'ї" головних військових і роздав завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути