Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 15:33

Янукович розповів, як примусити корупціонерів повертати награбоване

Янукович розповів, як примусити корупціонерів повертати награбоване

Президент Віктор Янукович хоче, щоб найближчим часом був зроблений перелік резонансних справ, де фігурують корупційні питання.

Про це він сказав на засідання антикорупційного комітету.

"Нам треба буде найближчим часом зробити перелік резонансних справ, де фігурують великі суми, які вкрали у українців. Треба, щоб люди знали про це. Необхідно публічно доповідати суспільству як ми їх розслідуємо та повертаємо кошти платників податків"

На його думку, ухвалення закону нових законів про прокуратуру та міліцію, а також кримінально-процесуального кодексу сприятиме боротьбі з корупцією в Україні.

"Україною вчиняються послідовні дії щодо вдосконалення антикорупційного законодавства та ефективної боротьби з проявами корупції. В цьому контексті дуже важливим є ухвалення закону про доступ до публічної інформації. Упевнений що неухильне виконання його вимог забезпечить прозоре ухвалення управлінських рішень", - заявив Янукович.

Він впевнений, що поза увагою влади не повинно залишатися вдосконалення Кримінального кодексу України.

"Деякі злочини у сфері економіки мають бути декриміналізовані шляхом пом'якшення відповідальності та можливості застосування покарання не пов'язаного з позбавленням волі так як це робиться в більшості провідних країн світу. Ми повинні як мінімум повертати державі те, що вкрали злочинці через механізми закону. В деяких країнах ухвалюються певні закони, що збільшують суми, які має повернути людина в 2-3 рази, щоб покарати злочинця, який краде. Якщо краде, то хай сплачує втричі більше...Як мінімум мають повернути втричі більше", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як примусити корупціонерів повертати награбоване». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути