вівторок, 27 квітня 2010 16:00

Янукович розповів в ПАРЄ, як українці не люблять Бандеру і Шухевича

Янукович розповів в ПАРЄ, як українці не люблять Бандеру і Шухевича

Президент України Віктор Янукович заявив перед депутатами Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що більшість українців виступають проти героїзації Степана Бандери та Романа Шухевича.

Про це він заявив сьогодні, відповідаючи в Страсбурзі на запитання депутатів Парламентської Асамблеї Ради Європи в рамках участі в сесії ПАРЄ.

Янукович пояснив депутатам ПАРЄ, що відомі історичні діячі українського національно-визвольного руху є популярними і мають високий рівень підтримки "серед, переважно, мешканців деяких західних регіонів".

"Вони цю позицію ніколи не змінять. Але більшість українського народу не підтримують, і не будуть підтримувати", - сказав він.

Також Янукович відзначив, що з приводу указів попереднього президента про присвоєння звання Героя України Бандері та Шухевичу зараз тривають судові процеси і дискусії в суспільстві.

"У цій дискусії суспільство прийде до певних висновків, але вони будуть негативними. Таку політику, яка розділяє, проводити не можна", - впевнений глава держави.

Також Янукович повідомив депутатам ПАРЄ, що зараз в Україні створено відповідну національна комісія, яка відпрацьовує неупереджену концепцію написання шкільних підручників з історії.

"Історики, а не політики будуть приймати відповідну концепцію написання підручників з цієї тематики", - сказав Янукович.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Романа Шухевича і Степана Бандеру позбавив звань Героя України Донецький апеляційний адміністративний суд.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів в ПАРЄ, як українці не люблять Бандеру і Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути