пʼятниця, 26 квітня 2013 14:29

Янукович розповів про об'єкт покриття у Чорнобилі за 1 млрд євро

Янукович розповів про об'єкт покриття у Чорнобилі за 1 млрд євро
Віктор Янукович Фото: korrespondent.net

Головне завдання України для мінімізації наслідків чорнобильської катастрофи наразі є створення екологічно безпечної системи "покриття". Про це сказав президент Віктор Янукович під час відвідування Чорнобильської атомної станції.

"Найперше завдання зараз - перетворення об'єкта укриття на екологічно безпечну систему. Мова йде передусім про будівництво нової захисної оболонки. Це ключовий проект плану здійснення заходів на об'єкті покриття" , - підкреслив він.

Президент зауважив, що термін експлуатації цього об'єкту 100 років, а вартість - майже 1 млрд євро. Тому, за його словами, важливо аби до реалізації цієї програми долучалися всі українські та іноземні фахівці, а також різні країни світу.

"Україна багато зробила для подолання наслідків чорнобильської катастрофи. Ми пережили цю трагедію і стали сильнішими", - наголосив Янукович.

Також він нагадав, що кілька років тому Україна приймала активну участь в ліквідації наслідків аварії на атомній станції в Японії Фукусіма.

"Впевнений, що разом ми зможемо максимально пом'якшити вплив чорнобильської трагедії на навколишнє середовище та життя людей. Разом ми зможемо зробити так, аби ця трагедія ніколи більше не повторилася", - підкреслив голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович із Королевською на Чорнобильській АЕС вшанували пам'ять загиблих

Також в рамках програми перебування на ЧАЕС Янукович оглянув процес будівництва "Нового безпечного конфайнмента", споруди, яка має замінити систему укриття над 4 енергоблоком. Будівництво цього об'єкту розпочалося рівно рік тому.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів про об'єкт покриття у Чорнобилі за 1 млрд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути