Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 15:40

Янукович розділив уряд на бідних і багатих — Небоженко

Янукович розділив уряд на бідних і багатих — Небоженко

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що скорочення кількості міністерств є не реформою, а її профанацією.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Унікальна система діючої влади, що в новому Кабміні не з'явилися нові персоналії. Займатися перебудовою держави, не залучаючи нових людей, безперспективно. Це найболючіше місце у Януковича. Маючи колосальні повноваження, він користується ними неефективно. Не висуває нових ідей, працює тільки з тими, кого знає багато років. Перетасувати міністерства і не ввести жодної нової людини — ну куди це годиться. Навіть в африканських країнах час від часу відловлюють успішних бізнесменів чи політиків і роблять їх міністрами. У нас навіть цього нема", - зауважив політолог.

"А замкнена система дуже швидко і незворотно руйнується. Не можна пенсіонерам і легіонерам бюрократичної системи функціонувати в нових формах — це небезпечно. Це так само, як старик жениться на молодій. Не можна чиновникам, які по 15 років крутяться при владі, давати нові повноваження без визначення національних пріоритетів", - додав він.

На думку Небоженка, за нової структури Кабміну більшість галузей і сфер не матимуть достатніх ресурсів

"Соціальна політика, національна безпека, наука — усі конкурентні можливості країни опинилися за бортом. У науку помістили Табачника, що збожеволів від влади. Соціальне забезпечення віддали Тігіпку, не давши при цьому жодних ресурсів. Усі ресурси виявилися у енергетика Бойка, головного менеджера чемпіонату з футболу Колесникова і у Клюєва. А всі інші міністерства не мають необхідних коштів. Тому це профанація, а не реформа", - вважає Небоженко.

У команді президента відбулося різке розшарування, вважає політолог.

"Це вже не президентська команда, а розділення на багатих і бідних всередині уряду. Є три потужні надміністерства з потужним фінансуванням і колосальним корупційним потенціалом, решта міністерств — внутрішніх справ, оборони, освіти, екології — фінансуватимуться за залишковим принципом. Якщо їх завтра закриють, то про це взнають лише журналісти", - сказав експерт.

Нагадаємо, 9 грудня президент України призначив новий склад уряду. Кількість міністерств скоротилося з 20 до 16, а міністрів з 26 до 17. Прем'єром залишився Микола Азаров.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович розділив уряд на бідних і багатих — Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути