вівторок, 14 грудня 2010 10:53

Янукович нагадав Європі як сильно він хоче туди потрапити

Янукович нагадав Європі як сильно він хоче туди потрапити

Європейська інтеграція залишається головним завданням української дипломатії, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Першим і головним завданням української дипломатії залишається європейська інтеграція", - сказав він на зустрічі з українським дипломатичним корпусом у вівторок у Києві.

За словами глави української держави, зусилля вітчизняних дипломатів повинні бути зосереджені на підписанні у найближчій перспективі угоди про асоціацію. При цьому він зазначив, що підписання такого документу для України матиме "історичну вагу" і створить "плацдарм для подальшої євроінтеграції". Президент нагадав, що невід'ємною частиною такої угоди є створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

Янукович також зазначив, що членство України в Євросоюзі зможе стати гарантією безпеки України.

Глава української держави вважає, що у своїй зовнішній політиці України повинна розглядати співпрацю з кожною країною-членом ЄС, як стратегічну, оскільки від кожної країни залежить питання вступу України до Євросоюзу. Президент України також відзначив, що набір пріоритетів України у зовнішній політиці залишається незмінним, але підходи до цих пріоритетів та їх динаміка суттєво змінилися.

"Ми бачимо Європейський союз, як оптимальну модель суспільного розвитку економіки, публічних інститутів, а в перспективі - як наш спільний дім", - підкреслив Янукович.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович нагадав Європі як сильно він хоче туди потрапити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути