Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 13:05

Янукович радів зустрічі із Лукашенком під державні гімни
7

Фото: Фото: ЕРА

Президент України Віктор Янукович проводить зустріч з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Лукашенко вчора прибув до України з офіційним візитом.

Як повідомили в прес-службі Президента України, в ході білорусько-українських переговорів на вищому рівні буде обговорено тематику поглиблення взаємовигідного співробітництва між двома державами, насамперед у торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах, а також вирішення питання договірно-правового оформлення державного кордону між Україною і Білорусією.

Під час візиту Лукашенка передбачається підписання низки важливих договірних документів, спрямованих на розширення двосторонньої взаємодії, зокрема у сферах охорони навколишнього середовища і природокористування, захисту прав споживачів.

За неофіційною інформацією, Лукашенко привіз з собою ратифікаційну грамоту договору про державний кордон з Україною.

Як повідомляють білоруські ЗМІ, Білорусія розглядає Україну як пріоритетного партнера, насамперед у торговельно-економічній галузі. Україна є для Білорусії третім за обсягами товарообігу та експорту торговим партнером у світі. У свою чергу Білорусія в зовнішньоторговельному обороті України займає четверте місце після Росії, Китаю та Німеччини.

У 2012 році товарообіг між двома країнами досяг рекордної позначки в 7,9 млрд дол. При цьому обсяг білоруського експорту склав 5,6 млрд дол. Основу білоруських поставок в Україну складають нафтопродукти, калійні і змішані добрива, трактори та сідельні тягачі, шини, металопродукція , холодильники і морозильники, вантажні автомобілі і автобуси, пластмасова тара, панчішно-шкарпеткові вироби, частини та обладнання для автомобілів і тракторів, полімери етилену, сільськогосподарська техніка, кордові матеріали, волокна синтетичні.

За підсумками першого квартал 2013 року обсяг білоруського експорту в Україну склав близько 1,4 млрд дол.

Через зустріч з Лукашенком Янукович переніс зустріч з народними депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Янукович радів зустрічі із Лукашенком під державні гімни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути