Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2018 08:12

Янукович присягнув народові України
5

25 лютого 2010 року Віктор Янукович офіційно став четвертим президентом України.

Автор: trust.ua
  Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року
Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року

О 9-ій ранку вісім років тому він прибув до Києво-Печерської Лаври, де отримав благословення від московського митрополита Кирила. Далі події перемістилися до Верховної Ради.

Автор: trust.ua
  Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року
Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року

Станом на 10 годину у парламенті зібралися 11 глав держав, чотири керівники парламентів, більше 15 міністрів закордонних справ. Із президентів України присутнім був лише Леонід Кучма.

У центрі гостьової ложі сиділа дружина нового президента Людмила Янукович з онуком. Нову першу леді обрамили у жабо. Спікера Держдуми Бориса Гризлова посадили в першому ряду.

Янукович прибув до Ради о 10:10. Із Mercedes ступив на червону доріжку. По ходу застібав ґудзика. Коли майбутній президент мав зайти до приміщення, двері раптом зачинилися і ледь не вдарили Януковича. Охорона кинулася спішно їх відчиняти.

У цей час спікер Володимир Литвин із помилками оголошував гостей. Янукович змушений був переминатися з ноги на ногу під зачиненими дверима залу. Коли спікер отримав сигнал, що майбутній гарант прибув, на півслові закінчив читати список.

Янукович зайшов до зали. Церемонія присяги нового президента розпочалася з гімну, який майбутній президент не спромігся вивчити. Голова Конституційного суду привів Януковича до присяги, яку він виголосив на Конституції та Пересопницькому Євангелії.

Автор: trust.ua
  Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року
Інавгурація Віктора Януковича. 25 лютого 2010 року

В інавгураційній промові Віктор Федорович сказав, що парламент – місце для дискусій. Раніше присутній на церемонії Гризлов заявляв, що в Росії парламент – не місце для дискусій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханка Януковича зайнялася виробництвом сперми - ЗМІ

Після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва у лютому 2014-го Віктор Янукович втік до Росії. Із дружиною Людмилою розвівся. Живе в Ростові-на-Дону. Із дружиною Людмилою розвівся. Живе з колишньою коханкою Любов'ю Полежай - сестрою його куховарки з Межигір'я. За інформацією ЗМІ, вже у Росії у них народився син.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович присягнув народові України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути