Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2009 13:17

Янукович попередив про силове протистояння між владою і народом

Янукович попередив про силове протистояння між владою і народом
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович попереджає про можливість "вибуху" акцій протесту проти влади у зв"язку з ситуацією з газом.

"Питання вибуху масового соціального протесту, який може привести до силового протистояння між владою і народом, є лише питанням часу", - сказав Янукович з трибуни парламенту у вівторок під час обговорення газового питання.

Він також вважає міжнародний газовий моніторинг свідченням неспроможності української влади забезпечити стабільне постачання газу в Європу.

"Помаранчева влада перетворила відносини з Росією на джерело вкрай небезпечної напруги. Її авантюрні, непрофесійні, безвідповідальні кроки нанесли шкоду міжнародному авторитету України. Дійшло до того, що, не довіряючи цій владі, міжнародна спільнота розмістила на нашій території своїх спостерігачів. Це рівнозначно визнанню неспроможності чинної влади контролювати ситуацію у державі", - сказав Янукович.

Він також сказав, що Партія регіонів вимагає звіту уряду, зокрема, у частині відповіді на звинувачення російського керівництва у корупції української влади.

"Нині російські керівники прямо говорять, що влада в Україні корумпована. Чому немає відповіді на це звинувачення з українського боку? Я хотів би спитати, куди зникли 25 мільярдів гривень з тих, що заплатили за спожитий газ. А заплатили понад 50 мільярдів, 25 з яких були перераховані Україною як оплата за газ. Де решта? Відповіді немає", - сказав Янукович.

"Чому коли ми мали угоду на ціну на 2008 рік 179,5 доларів за кубометр газу, а продавали по 1200 гривень? Чому наприкінці року вже 1800? Що, Росія змінила ціну? Ні. Чому уряд підняв ціну сам, без жодних підстав?", - спитав він.

Янукович також додав, що "коли нині треба зупинити катастрофу, секретаріат президента і уряд перекидаються через пресу звинуваченнями, хто з них більше винен і кому з них більше вигідна дестабілізація в Україні".

"Я добре розумію, що ті, хто тут сидить, вам тепло. А ви поїдьте і послухайте людей. Покажіть їм свої обличчя, щоб вони вас побачили", - сказав він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Янукович попередив про силове протистояння між владою і народом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути