вівторок, 06 квітня 2010 18:57

Янукович пояснив, чому Україна має бути позаблоковою

Янукович пояснив, чому Україна має бути позаблоковою

Президент України Віктор Янукович вважає політику позаблоковості у сфері національної безпеки і оборони найбільш адекватною та чесною відповіддю на геополітичну ситуацію, в якій сьогодні знаходиться Україна.

Про це президент заявив, відкриваючи сьогодні засідання оновленого складу Ради національної безпеки і оборони.

"Політика позаблоковості, на моє переконання, найбільш адекватна та чесна відповідь на геополітичну ситуацію, в якій сьогодні знаходиться Україна", - сказав Янукович. Відповідно до цього, зазначив він, має реалізовуватися принцип оборонної достатності - виходячи з планів модернізації Збройних сил України та посилення їх бойової могутності. У цьому контексті Янукович висловився за необхідність проведення окремого засідання РНБО з військової тематики.

Водночас, зауважив Президент, така політика передбачає нарощування потенціалу співробітництва з зовнішніми партнерами. "Україна має організувати співпрацю з НАТО і перейти з короткострокових на середньострокові програми розвитку", - сказав він.

Як також додав глава держави, Україна зацікавлена у напрацюванні власної концепції оновленої системи загальноєвропейської безпеки, яка врахувала б можливості та інтереси країн-учасниць військово-політичних блоків, позаблокових та нейтральних держав.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович пояснив, чому Україна має бути позаблоковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути