понеділок, 01 березня 2010 20:10

Янукович повіз на оглядини до ЄС можливих міністрів, відповідальних за транзит

Янукович повіз на оглядини до ЄС можливих міністрів, відповідальних за транзит
Екс-регіонал Тарас Чорновіл заявив, що президент Віктор Янукович під час свого перебування у Євросоюзі представив там двох можливих міністрів, які можуть бути корисними для ЄС.

 "Він туди повіз двох людей, які відповідають за транзит, - сказав Чорновіл у програмі Точка зору на УТ-1.- Це Юрій Бойко, який може відповідати за транзит енергоресурсів у разі, якщо уряд буде створений під Януковича і Володимир Козак, який може відповідати за транспортні коридори".

За словами Чорноволі, це ніби презентація двох міністрів нового уряду, кандидатури яких мають бути теж розглянуті в Євросоюзі. " До них мають придивитися як до своїх можливих партнерів", - зазначив Чорновіл.

Він вважає, що ЄС поставив Україні лише одну умову, яка чітко прозвучала – "вони хочуть бачити, щоб все було в порядку з транзитом".

Чорновіл також висловив жаль з приводу того, що Янукович не дав поки що прямої відповіді на запрошення з боку Європарламенту щодо можливості подати заявку на вступ в ЄС.

"Це дуже довгий шлях. Але зараз для цього найкращий момент, коли її (заявку на вступ до ЄС) можна подати. Бо потім до нас можуть висунути інші претензії. Скажімо, що ті реформи, які анонсуються не пішли і цей процес почне гальмуватися", - сказав Чорновіл.

"Віктор Ющенко п"ять років на колінах просив, щоб йому дали дозвіл подати заявку на вступ до Євросоюзу... Тому зараз не скористатися цією можливістю, коли ті двері для нас як відкрилися так можуть і закритися, я думаю було б гріх", - додав Чорновіл.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович повіз на оглядини до ЄС можливих міністрів, відповідальних за транзит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути