середа, 21 вересня 2011 08:42

Янукович поскаржився НАТО на піратські напади

Янукович поскаржився НАТО на піратські напади

Президент Віктор Янукович у Нью-Йорку провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном. Під час зустрічі сторони обговорили питання міжнародної безпеки, а також питання внутрішньої політики України.

Як повідомила прес-служба глави української держави, Янукович, зокрема, сказав: "Ми позитивно оцінюємо досягнутий рівень відносин з Альянсом, їх прагматизм і націленість на конкретний результат. На нашу думку, це є надійною запорукою продовження конструктивного партнерства між Україною і НАТО".

За його словами, Україна цінує партнерські відносини з НАТО: "Для України є важливими ті принципи, які сповідують НАТО та Європейський Союз – демократія і верховенство права".

У свою чергу Андерс Фог Расмуссен дав високу оцінку співпраці України та НАТО, зокрема у миротворчих місіях в Афганістані та Косово. Генсек Альянсу запросив Україну долучитися до ініціатив НАТО, зокрема, до участі в антипіратській операції "Океанський щит".

Янукович у відповідь зазначив: "Наші національні інтереси і наші громадяни страждають від піратських нападів. Ми зацікавлені в тому, щоб зробити свій внесок у боротьбу з піратством".

Він доручив відповідним міністерствам опрацювати це питання спільно з фахівцями НАТО.

Крім того, генсек Альянсу запросив Україну взяти участь у наступному саміті НАТО, який відбудеться у Чикаго у травні 2012 року. Також Андерс Фог Расмуссен запросив Віктора Януковича відвідати штаб-квартиру Організації для виступу на Раді НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поскаржився НАТО на піратські напади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути