Ексклюзиви
четвер, 17 серпня 2006 14:03

Янукович пообіцяв Ющенку дотримуватися Універсалу

Прем"єр-міністр Віктор Янукович запевнив Президента Віктора Ющенка, що інтеграція України до НАТО, СОТ, кадрова політика уряду та мовне питання є першочерговими в роботі уряду і будуть вирішуватися згідно з позиціями, закріпленими в Універсалі. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з Ющенком у кримській резиденції глави держави, повідомляє прес-служба Президента.

Однією з головних тем розмови було питання газових домовленостей України і Росії на період до кінця 2006 року і перспективи на 2007 рік.

Прем"єр підтвердив, що його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та прем"єр-міністром Михайлом Фрадковим свідчать про готовність Росії до кінця року не піднімати ціну на природний газ.

Ющенко зазначив, що на даному етапі прем"єру вдалося закріпити домовленості, досягнуті урядами України і Росії в січні 2006 року.

Президент наголосив на своїй позиції, що базовим документом для діяльності нового уряду є Універсал національної єдності. Зокрема, це стосується засад внутрішньої і зовнішньої політики, євроатлантичної інтеграції, мовного питання.

За словами Ющенка, розпочинаючи свою діяльність на посаді глави уряду, Янукович підтвердив, що всі пункти Універсалу будуть включені до програми діяльності Кабінету міністрів.

У середу, 16 серпня, у Сочі Янукович заявив, що має намір реалізувати передвиборні обіцянки про надання російській мові статусу офіційної, як тільки його коаліція одержить конституційну більшість у парламенті, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв Ющенку дотримуватися Універсалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути