середа, 12 травня 2010 11:52

Янукович поділить Керч-Єнікальский канал за російським сценарієм

Янукович поділить Керч-Єнікальский канал за російським сценарієм

Україна відійде від своїх позицій стосовно Керч-Єнікальского каналу під час підписання угоди про демаркацію і делімітацію кордонів у Керченській протоці.

Таку точку зору Gazeta.ua висловив заступник генерального директору Центру Разумкова Валерій Чалий.

"До нового уряду Україна не прив'язувала питання демаркації українсько-російського кордону по суходолу до питання делімітації морських просторів. Українська сторона наполягала на визнанні адміністративних кордонів за часів Радянського Союзу. Сьогодні ж Україна фактично піде на компроміс і погодиться прив'язати ці два питання", - прогнозує експерт.

На його думку, через підписання документа, який зафіксує розділ Керченської протоки за російським сценарієм, Керч-Єнікальский канал буде у спільному управлінні. Відповідно Україна втратить фінансово.

"Але я би не розглядав ці питання у категорії цифр. Мова іде про територію і суверенітет. Україна втрачає свої переговорні позиції", - сказав експерт.

На його думку, питання на користь України можна було б вирішити і без звернення до міжнародних судів.

"Росія братиме участь у контролі над входом у Азовське море. Так вона гарантуватиме себе від загрози входу судів третіх країн у Азовське море. Але, на мій погляд, ця загроза удавана. Компроміс з боку України очевидний. З боку Росії ж крім згоди на введення в дію договору про кордони, який і так повинен діяти, ніяких компромісів немає", - відзначив Чалий.

Нагадаємо, що під час візиту в Україну Дмитра Медведєва, який відбудеться 17-18 травня, очікується підписання міждержавних угод про демаркацію кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поділить Керч-Єнікальский канал за російським сценарієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути