пʼятниця, 17 грудня 2010 20:05

Янукович чекає від міліції активізації роботи

Янукович чекає від міліції активізації роботи

Президент Віктор Янукович заявляє, що держава буде прагнути оновити технічний арсенал органів внутрішніх справ.

Про це він сказав у п'ятницю на урочистостях, присвячених Дню міліції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Більш завуальована і професійна сьогодні стає організована злочинність. З урахуванням цього, і не дивлячись на складні економічні умови, держава буде знаходити можливості переозброєння технічного арсеналу органів внутрішніх справ", - заявив президент.

Янукович зазначив, що організовані злочинні угруповання в Україні, як правило, добре технічно оснащені, мають власну розвідку і контррозвідку, і цьому необхідно протистояти.

Разом з тим, він підкреслив, що в першу чергу протиставляти злочинності співробітники міліції повинні "власний професіоналізм і чесне виконання своїх чесних обов'язків".

Вітаючи працівників органів внутрішніх справ з професійним святом, глава держави заявив, що українська міліція є одним з найважливіших державних інститутів і формує авторитет держави, "оскільки авторитет держави нерозривно пов'язаний з верховенством закону і захистом прав громадян".

Янукович зазначив, що українській міліції вдалося зменшити кількість тяжких злочинів, проте "залишилося невирішеним значна кількість проблем".

Одним із пріоритетів глава держави назвав боротьбу зі злочинністю в плані виявлення корисливих злочинів.

"Зусилля органів внутрішніх справ повинні бути спрямовані на розкриття кожного такого злочину", - підкреслив він.

Також президент наголосив на актуальності питання підліткової злочинності і проблему пияцтва в Україну, заявивши про необхідність проведення профілактики таких порушень у тісній взаємодії органів внутрішніх справ з органами місцевого самоврядування.

"Розраховую на активізацію вашої роботи", - сказав глава держави.

Також він закликав співробітників української міліції більш ефективно боротися зі злочинами в економічній сфері, зокрема зі злочинами, які стосуються земельних правовідносин.

Янукович нагадав, що в системі Міністерства внутрішніх справ будуть проходити радикальні зміни і визначальним критерієм роботи співробітників правоохоронних органів буде їх оцінка діяльності громадськістю.

Зараз ви читаєте новину «Янукович чекає від міліції активізації роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути