вівторок, 14 лютого 2012 17:45

Янукович послабив Льовочкіна - експерт

Янукович послабив Льовочкіна - експерт

Призначення Андрія Клюєва секретарем РНБО це послаблення глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Після проколу з виступом президента в Верховній Раді та з проколом по опозиції взагалі, бо поки що опозиція в Україні є. По друге це посилення РНБО - вона вийде з тіні Адміністрації президента. Й РНБО при Клюєві не буде РНБО при Богатирьовій. Воно буде сильнішим, враховуючи статус Клюєва та його фінансові можливості. Можливо, воно стане основним стратегом та модератором президентської політики", - зауважив він.

Політолог припускає, що одночасно з посиленням нове призначення може й послабити Клюєва.

"Бо продовжується та підсилюється конкуренція між Льовочкіним та Клюєвим за те, хто буде основним модератором та координатором в президентській команді. Тепер залежить від Клюєва, чи зможе він на цій посаді зберегти прем'єрські перспективи", - наголосив Карасьов.

Окрім цього кадрові перестановки свідчать про те, що президент продовжує підсилювати силовий блок.

"Робить ставку посиленого реагування на питання внутрішньої безпеки та внутрішніх загроз. Бо кільце стискається - проблеми Тимошенко та МВФ стоять все більш гостро. Вочевидь, країна потребує більш потужної роботи РНБО", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді нові перестановки: Богатирьова очолила МОЗ, а Клюєв - РНБО

Водночас, Янукович повернув Богатирьову до активної політики, каже Карасьов: "А можливо й поверне в список партії. Там не вистачає нормального жіночого обличчя".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович звільнив Олександра Аніщенка з посади Міністра охорони здоров'я України та призначив на його місце Раїсу Багатирьову.

Відповідним указом Янукович звільнив Богатирьову з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

На її місце президент призначив Андрія Клюєва, який до цього обіймав посаду першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович послабив Льовочкіна - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути