середа, 24 листопада 2010 13:38

Янукович обмовився на зустрічі з президентом Ізраїлю

Янукович обмовився на зустрічі з президентом Ізраїлю

Президенти України та Ізраїлю Віктор Янукович та Шимон Перес домовилися про економічну співпрацю у різних сферах. Про це Янукович розповів журналістам під час спільної прес-конференції із Пересом:

"Маємо значні перспективи економічної співпраці у різних сферах. Щойно завершилися переговори. Обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, визначили перспективи подальшого розвитку".

Він пообіцяв, що вже наступного року між Україною та Ізраїлем скасують візи:

"Хочу підкреслити важливу роль укладеної в липні цього року в Єрусалимі угоди про скасування візового режиму. Цей крок сприятиме збільшенню туристичних обмінів, поглибить двосторонній економічний напрямок, технічне, наукове, гуманітарне співробітництво. Розраховуємо, що безвізовий режим почне працювати на початку наступного року, після виконання державами усіх внутрішніх процедур".

Янукович відзначив, що між нашими країнами на третину зріс товарообіг.

"Каталізатором економічного співробітництва має стати укладення угоди про вільну торгівлю, - наголосив він. - Сподіваємося, що укладемо її наступного року".

Янукович розповів, що Ізраїль висловив зацікавлення у фінансуванні української інфраструктури. Розповідаючи про співпрацю між країнами він, вочевидь, обмовився, хоча читав завчасно написану промову:

"Нас цікавлять українські технології, досвід та ноу-хау зокрема в контексті проведення масових заходів, - сказав він. Мабуть, мав на увазі ізраїльські технології. - Таких як Євро-2012. Нас цікавить ізраїльський досвід та технологічна база у сфері телекомунікацій, зв'язку, систем безпеки та розбудови інфраструктури.

Це вже не перший конфуз президента пов'язаний з Ізраїлем.  Влітку Янукович допустився географічного конфузу щодо цієї країни, назвавши Ізраїль європейською країною.

Януковича запитали про схвалене урядом Ізраїлю рішення про скасування візового режиму з Україною.

"Це перша ластівка з Європи. Перша країна, яка прийняла рішення про безвізовий режим з Україною. Безумовно, ми найближчим часом, скоріш за все на наступному засіданні Кабміну також приймемо таке рішення, яке буде ратифіковане в парламенті", - сказав тоді Янукович.

Як відомо, географічно Ізраїль розташований в Азії та межує з Єгиптом, Йорданією, Сирією та Ліваном. Також Ізраїль не є членом ЄС і не має статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович обмовився на зустрічі з президентом Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути