четвер, 23 вересня 2010 09:24

Янукович оголосить рік Чорнобиля в Україні

Янукович оголосить рік Чорнобиля в Україні

Україна стає зрозумілою світу.

Про це в інтерв"ю журналістам у Нью-Йорку заявив президент України Віктор Янукович.

"Ми відчуваємо, що ставлення до України стає більш визначеним, зрозумілим. І пропозиції, які звучать від наших партнерів у світі, вони конкретизовані", - сказав він, коментуючи результати двосторонніх зустрічей з главами держав у рамках 65-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За словами Януковича, світові лідери вітають стабільність в Україні і те, що "у державі наводиться порядок, розпочаті реформи".

"Сьогодні я почув, що Україна - це повноцінний гравець і ставлення до України серозне. Я відчув гордість за нашу рідну землю, що ми маємо своє місце у світі, і воно гідне", - підкреслив президент.

Глава держави також заявив, що 2011 буде оголошено роком вирішення проблем Чорнобиля

"За підсумками зустрічі з генсеком ООН, ми домовилися, що під егідою ООН буде в Києві проведена міжнародна конференція, присвячена 25-річчю проблем Чорнобильської катастрофи", - сказав глава держави, якого цитує його прес-служба.

За словами Януковича, річниця Чорнобиля - це трагічна дата для України, і Україна зобов"язана не тільки підводити підсумки того, що трапилося, але і зобов"язана зробити все для того щоб чорнобильська територія була безпечною.

"Ми зобов"язані зробити певні кроки зараз, і 2011 рік має бути присвячений вирішення чорнобильських проблем в Україні. Ми будемо його оголошувати саме таким роком", - підкреслив президент України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович оголосить рік Чорнобиля в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути