четвер, 13 жовтня 2011 15:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович про справу Тимошенко: в іншій країні світу ніхто б і рота б не відкрив

Янукович про справу Тимошенко: в іншій країні світу ніхто б і рота б не відкрив

Президент України Віктор Янукович згоден з тим, що "справа Тимошенко" заважає європейської інтеграції України, і йому це неприємно.

Відповідаючи в четвер у Кам'янець-Подільському на запитання журналістів, чи опиниться Україна в міжнародній ізоляції після вироку екс-прем'єру України Юлії Тимошенко, він заявив: "Якби така ситуація склалася, в будь-якій країні світу, навіть найдемократичнішій, там ніхто б жодного слова не сказав, і рота б не відкрив".

За словами Януковича, Україна зараз знаходиться в такій ситуації, коли на неї "дивляться під мікроскопом". "Приємно нам це чи ні? Неприємно. Заважає це питань європейської інтеграції України? Заважає. Подобається це мені? Ні", - сказав він.

Голова держави додав, що він негативно ставиться до цього процесу. Прогнозуючи подальшу ситуацію, Янукович заявив, що це буде залежати від декількох складових. За його словами, буде прийнято сучасне законодавство і "обов'язково буде апеляційний суд".

При цьому він сказав, що якщо до засідання апеляційного суду буде прийнято зміни до Кримінального кодексу, суд буде їх враховувати під час розгляду.

"Безумовно, справа Тимошенко знакова, і до неї буде прикута увага. Але суд буде її розглядати тільки по суті і по тим законам, які будуть на цей час", - підкреслив президент.

Янукович зазначив, що наразі законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу знаходиться на розгляді у Венеціанській комісії. На думку президента, цей проект найближчим часом повернеться в Україну і його буде прийнято.

За словами президента, яким би не був закон, його треба виконувати, незалежно від посади та політичної приналежності.

Зараз ви читаєте новину «Янукович про справу Тимошенко: в іншій країні світу ніхто б і рота б не відкрив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути