вівторок, 13 квітня 2010 08:52

Янукович не захотів слухати нотації Українського конгресового комітету Америки

Янукович не захотів слухати нотації Українського конгресового комітету Америки

Президент Віктор Янукович поклав квіти до пам"ятника Тарасу Шевченку у Вашингтоні.

Після урочистої церемонії глава держави мав коротке спілкування з представниками української громади США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання про майбутнє України, він висловив упевненість в успішному її розвитку.

"Ми будемо долати кризу, об"єднувати суспільство, зміцнювати державу. Будемо проводити політику з відстоювання національних інтересів", - сказав Янукович.

Водночас Український конгресовий комітет Америки висловив жаль через те, що президент під час візиту до Вашингтона не знайшов часу зустрітися з представниками цієї організації.

Як заявила в інтерв"ю "Радіо Свобода" президент УККА Тамара Ґало, організація заздалегідь надіслала офіційне прохання про зустріч із українським лідером, який бере участь у саміті з питань ядерної безпеки, але не отримала жодної відповіді чи пояснення.

Український конгресовий комітет Америки оприлюднив відкритого листа до президента, в якому закликає Януковича відновити розділ про Голодомор на своєму офіційному сайті. УККА також рекомендує відмовити Росії у продовженні оренди для її Чорноморського флоту в Севастополі.

Також у відкритому листі є заклик до всіх українських посадовців, включно з президентом, використовувати тільки українську мову при виконані службових обов"язків.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не захотів слухати нотації Українського конгресового комітету Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути