середа, 25 липня 2012 13:45

"Янукович — не священна корова" — Андрій Пишний

Об'єднана опозиція 16 липня розгорнула другу хвилю загальнонаціональної акції "Україна проти Януковича".

"Ця акція — це не лише політичний процес, це перший крок до юридичного оформлення імпічменту президента. Ми використаємо наявні юридичні механізми для початку процедури судового притягнення чинного президента до суду, - заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний під час прес-конференції на Черкащині. - Інформаційні намети об'єднаної опозиції зараз роздають листівки. На Черкащині вже 8000 людей приєдналися до протесту. Мета акції: довести українцям, що президент не є священною коровою, а це вища посадова особа, яка є відповідальною, підзвітною і підконтрольною українському народові".

Арсеній Яценюк вже порушив судове провадження й подав до вищого спеціалізованого суду України позов про визнання дій президента Януковича непровомірними.

"Підстав більш ніж достатньо, починаючи від узурпації влади й закінчуючи остаточним руйнуванням системи соціального забезпечення, - сказав Андрій Пишний. - В інформаційних наметах українці можуть підписати заяву про участь в судовому процесі в якості третьої особи. Станом на 25 липня в україні понад 42 тисячі українців менш ніж за тиждень приєдналися до судового позову, понад 70 тис українців висловили підтримку цієї акції. Україна перейшла до організованого політичного протесту".

У грудні під час акції "Україна проти Януковича" вдалося зібрати понад мільйон голосів.

"Акція в грудні — це політична дія, перший крок на шляху подолання страху. Ці мільйони українських громадян проявили сміливість. Для багатьох із них підписати листівку "Я проти Януковича" власним іменем — це серйозний крок. Перший етап дав можливість розгорнути другу хвилю, - пояснив Пишний. - Є юридичний аспект: ми юридично оформлюємо політичні претензії до президента Януковича. Позов містить не лише політичні оцінки, а й чіткі юридичні підстави для притягнення президента Януковича до відповідальності в судовому порядку. Не маємо жодних ілюзій щодо того як розгляне цей позов система, підпорядкована Януковичу. Безумовно, Вищий спеціалізований суд, як і Конституційний, уже давно вмонтований у систему влади й монархічну структуру Януковча. Але цей позов розглядатиме і Європейський суд. А це — публічний процес. Цим позовом ми сподіваємося досягнути імпічмент Януковича".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович — не священна корова" — Андрій Пишний ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути