субота, 18 серпня 2012 08:28

"Янукович не піде на криваві вчинки" — психолог

"Янукович не піде на криваві вчинки" — психолог
Після Віктора Ющенка він значно посилив владу, що після того безладу виглядало логічним, наголошує Семен Глузман Фото: ua.glavred.info

Віктор Янукович не стане диктатором. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив психіатр Семен Глузман.

"Не вірю, що піде на криваві вчинки. Після Віктора Ющенка він значно посилив владу, що після того безладу виглядало логічним. Але це мало б сенс, якби Янукович діяв так для реформування країни, а він у цьому напрямку зробив лише півкроку. Зараз із цим уже пізно: перед виборами про реформи лише говорять", - наголосив він.

Разом з тим Глузман зауважив, що на авторитаризм може наважитись хтось інший, сильніший.

"Все може статися, але є передумови бути оптимістами. За Сталіна у політичних тюрмах найчисленнішою групою були вихідці з України. Тоді – переважно з Західної. Коли сидів я, номером один також були вихідці з України, цього разу зі Сходу", - підкреслив він.

За словами Глузмана, зі сходу часто були так звані жертви урбанізації.

"Вони отримали непогану шкільну освіту в селі чи райцентрі. Зростали в україномовному середовищі, яке там було, в атмосфері офіційної пропаганди, яка говорила, як радянська влада любить людину. Приїхавши отримувати вищу освіту до великого міста – Києва, Донецька, Харкова, Дніпропетровська, – вони виявляли, що насправді й мова там не та, і ставлення. Щире обурення цим часто й закінчувалося зоною", - наголосив психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович просив за Тимошенко сім мільярдів доларів

"Так от, там, де я сидів, не було жодного білоруського чи узбецького дисидента. Але ж КДБ був скрізь! Майдан 2004-го також був у нас, і це зробив народ України. Чим закінчилось – інша проблема. Але фермент спротиву в народі дає підстави сподіватися, що авторитаризму в нас не буде", - зауважив він.

Повне інтерв'ю Семена Глузмана читайте у журналі "Країна" № 31 (134) за 16 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович не піде на криваві вчинки" — психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути