четвер, 18 вересня 2008 20:51

Янукович не бачить сенсу домовлятися про коаліцію з НУ-НС

Фракція Партії регіонів створила робочі групи для ведення переговорів з питання можливого створення коаліції з усіма парламентськими фракціями крім "НУ-НС".

Про це в інтерв"ю журналістам заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович у Луганську в четвер.

"Наші робочі групи вже почали спілкуватися, уже почали обмінюватися точками зору, і вже процес цей почався", - сказав Янукович.

За його словами, рішення про створення таких робочих груп прийнято на засіданні президії партії.

Пояснюючи той факт, що не створено робочу групу з переговорів з "НУ-НС", Янукович зазначив: "На засіданні президії партії прийнято рішення створити переговорні групи з усіма партіями - з БЮТ, з комуністами і з Литвином".

"Під сумнівом залишився блок "НУ-НС". Я думаю, що шансів у нас абсолютно ніяких немає і, напевно, немає сенсу починати ці переговори (з "НУ-НС")", - додав він.

Водночас Янукович заявив про те, що він не є прихильником нової коаліції за участі Партії регіонів і БЮТ: "Я не прихильник такої коаліції. Я некомфортно себе почуваю".

При цьому він зазначив, що коаліція БЮТ і Партії регіонів можлива у випадку, якщо БЮТ погодиться з деякими програмними принципами "регіоналів", зокрема, з питань вступу України в НАТО і по статусу російської мови.

Однак Янукович зауважив, що це не ультиматум. Водночас, за його словами, БЮТ ніколи не погодиться закріпити в змінах у Конституцію питання про статус російської мови і позаблоковий статус України.

Янукович заявив, що вважає малоймовірним шанс на створення коаліції з БЮТ. "Теоретично шанс є. Практично - дуже мало", - додав він.

Крім того, лідер Партії регіонів заявив, що в Україні немає підстав для силового варіанту розвитку подій. "Я в це не вірю. Сьогодні немає ніяких передумов для введення силового сценарію", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Янукович не бачить сенсу домовлятися про коаліцію з НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути