середа, 17 серпня 2011 08:41

Янукович наказав ВР полегшити життя закордонним українцям

Янукович наказав ВР полегшити життя закордонним українцям

Президент України Віктор Янукович вніс як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо закордонних українців".

Як повідомила прес-служба Януковича, проектом закону передбачено на законодавчому рівні затвердити засади співпраці із закордонними українцями.

Законопроектом пропонується визначити, що закордонний українець, який перебуває в Україні на законних підставах, користується такими самими правами і свободами, а також несе такі самі обов'язки, як громадянин України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами.

Закордонні українці зможуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України, та набуватимуть громадянство України за спрощеною процедурою.

Етнічні українці-випускники іноземних шкіл матимуть право на навчання в Україні за рахунок бюджету в межах квот, встановлених для навчання іноземців та осіб без громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав ВР полегшити життя закордонним українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути