понеділок, 09 серпня 2010 17:34

Янукович наказав Медведьку взятися за зернотрейдерів і паліїв

Янукович наказав Медведьку взятися за зернотрейдерів і паліїв

Президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі реагувати на політику штучного збивання ціни на зерно.

Про це він заявив під час зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми зараз хочемо створити всі умови, щоб сільгоспвиробники повернули свої кошти, які вклали у цей врожай", - підкреслив президент, нагадавши про встановлення закупівельних цін.

Натомість зернотрейдери фактично "змушують сільгоспвиробників дешево продавати зерно", зазначає прес-служба.

Янукович також підкреслив важливість недопущення випадків експортування зернотрейдерами зерна невідповідного класу для відшкодування завищених сум ПДВ.

"Це пряме обкрадання бюджету. І це питання також повинно зараз бути у сфері роботи Генпрокуратури", - зазначив президент.

Він висловився за доцільність проведення Генпрокуратурою відповідної координаційної наради з усіма регіонами та за участю інших правоохоронних органів з метою встановлення "дієвого контролю" у цьому питанні, йдеться у повідомленні.

Янукович також заявив, що прокуратура має оперативно реагувати на факти навмисних підпалів.

"Необхідно якнайшвидше вирішити, яким чином нам позбутися на майбутнє цієї проблеми. Адже ті, хто займаються навмисними підпалами, повинні за це відповідати, бо від їхніх дій страждають країна, її економіка", - підкреслив він.

У свою чергу Медведько повідомив, що Генпрокуратура організувала перевірку дотримання вимог Лісового кодексу та закону про пожежну безпеку.

"Це питання дійсно актуальне. У кожному регіоні вже створено мобільні слідчо-оперативні групи, і ця ситуація уважно відслідковується", - сказав генпрокурор, додавши, що виявлено факти зумисних підпалів.

Зокрема у Дніпропетровській області порушено чотири кримінальні справи. Підпалювачів затримано, йдеться у повідомленні.

За словами Медведька, прокуратура Дніпропетровської області завершує досудове слідство стосовно керівника лісового господарства Міноборони.

Він зазначив, що завдання перевірити дотримання закону про пожежну безпеку отримали прокурори усіх областей, а результати цих перевірок будуть розглянуті на розширеній колегії Генпрокуратури цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав Медведьку взятися за зернотрейдерів і паліїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути