середа, 23 травня 2012 13:22

Янукович наказав Азарову потурбуватись про літній відпочинок дітей

Янукович наказав Азарову потурбуватись про літній відпочинок дітей
Кабмін має затвердити Державну програму оздоровлення та відпочинку дітей до 2015 року. Фото: investgazeta.net

Президент Віктор Янукович доручив вжити низку заходів для належного оздоровлення та відпочинку дітей у 2012 році, а також вирішення пріоритетних завдань, спрямованих на зміцнення їхнього здоров'я.

Зокрема, як повідомила прес-служба глави держави, згідно з дорученням, прем'єр-міністр Микола Азаров має забезпечити своєчасну підготовку і проведення заходів із сприяння літньому відпочинку та оздоровленню дітей.

Йдеться насамперед про тих, хто потребує особливої соціальної уваги та підтримки - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, бездоглядні та безпритульні діти, інваліди, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, постраждалі внаслідок стихійного лиха або техногенних аварій та катастроф, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей тощо.

Уряд також має скоординувати дії щодо належного санітарно-епідеміологічного нагляду за харчуванням у дитячих оздоровчих закладах, забезпечення дітей якісними продуктами та лікарськими засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,5 млн. грн. і путівки в "Артек" - допомога Кабміну жертвам терактів

Кабмін, крім того, має прискорити затвердження Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року.

Президент також доручив уряду до 30 листопада поточного року забезпечити запровадження державної статистичної звітності щодо діяльності Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій стосовно охоплення дітей шкільного віку оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти.

Кабмін, крім того, має опрацювати питання щодо переходу від практики видачі путівок на оздоровлення дітей, придбаних за рахунок бюджетних коштів та наданих безоплатно (або з частковою оплатою), до компенсації вартості путівок до профільних дитячих закладів, які обрали самі споживачі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав Азарову потурбуватись про літній відпочинок дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути