середа, 03 листопада 2010 14:57

Янукович може поставити перед Пшонкою специфічні задачі - експерт

Янукович може поставити перед Пшонкою специфічні задачі - експерт

Кандидатура Віктора Пшонки на посаду генерального прокурора – це не особистий вибір президента Віктора Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Справа не в тому, що Янукович і Пшонка є кумами, чи що у них одна донецька прописка. А тому, що Янукович все ще не став повноцінним президентом. Тому не може призначати, кого хоче. Він змушений подавати компромісну фігуру. Так було з прем'єр-міністром Азаровим, який виявився балансом між "газовими спекулянтами" і "старими донецькими". Так і зараз. Янукович ставить Пшонку не тому, що він такий талановитий. А тому, що він зажатий між Рінатом Кузьміним, тим же Медведьком і іншими, хто хотів би покерувати генпрокураторою", - зазначив він.

"Тільки йому Янукович може поставити свої якісь специфічні задачі, сподіваючись на їх виконання. Так робив кожен президент. Парламент проголосує за нового генпрокурора. Для Януковича теж важливо побачити, наскільки депутати підкоряються йому, і як швидко вони приймуть рішення", - зауважив експерт.

За словами Небоженка, Пшонці буде важко на посаді.

"Тому що бути компромісним варіантом дуже складно. За місяць ми вже побачимо, куди буде повернута прокуратура", - додав політолог.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович звільнив Олександра Медведька з посади генпрокурора. Відповідний указ він підписав 3 листопада. Крім того, глава держави вніс до Ради подання на призначення генпрокурором Віктора Пшонки, який на цей час працює заступником генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може поставити перед Пшонкою специфічні задачі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути