Ексклюзиви
неділя, 10 листопада 2013 13:37

"Янукович – людина слова" - політолог

"Янукович – людина слова" - політолог
фото: noviny.narod.ru

Якби партія "Батьківщина" вивела на вулицю 100 тисяч людей, її лідера Юлію Тимошенко ніхто не посадив би.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Володимир Цибулько. "Усе затівалося як політтехнологія: посадка мала зробити з неї національну героїню. Ще й розповідали б, яка злочинна влада. А виявилося, що в держави є стратегія на євроінтеграцію. Ця стратегія була обговорена й визначена у вузькому колі 2004-го. Під час Майдану на зустрічі були Віктор Янукович, Віктор Ющенко, Леонід Кучма, нині покійний російський посол Віктор Черномирдін, тодішні президенти Польщі — Александр Кваснєвський і Литви — Валдас Адамкус, генсек Ради Євросоюзу — Хав'єр Солана. Зараз Янукович довиконує домовленості, що дискутувалися роками. Він — людина слова", - зауважив політолог.

За словами Цибулька, Віктор Янукович підпише Угоду про асоціацію. "У нього немає іншого вибору. Це — колективна воля українського політичного класу. Якщо європейські політики побачать результат з Януковичем, працюватимуть із ним. Президент дав їм сигнал: Україна виконує всі зобов'язання, що бере на себе", - зазначив він. На думку політолога, доля екс-прем'єра Юлії Тимошенко вирішена давно. "Вона буде на лікуванні. Випустять за день-два до саміту у Вільнюсі (саміт відбудеться 28-29 листопада 2013 року. — ред.). Це виглядатиме як наче Європа домоглася цього. Головна умова: щоб Юлія Володимирівна не балотувалася в президенти 2015-го. Зараз най безболісніший для неї сценарій -очолити одну з міжнародних організацій. До наступних президентських виборів обставини зміняться і президентом ми її не побачимо. Випливе історія стосунків Тимошенко з Росією. Зокрема, 6-годинні допити в їхній прокуратурі, возіння грошей їхнім посадовцям ", - наголосив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович – людина слова" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути