вівторок, 07 грудня 2010 09:55

Янукович купив шість нових автомобілів за 2,4 млн грн

Янукович купив шість нових автомобілів за 2,4 млн грн

Попри заборону уряду на придбання дорогих автомобілів, велику закупівлю представницьких машин здійснило Держуправління справами при Президентові України, пише видання Дело.

Згідно з даними Вісника державних закупівель, 29 листопада Держуправління справами купило шість автомобілів загальною вартістю 2,4 млн грн.

З них чотири машини куплено у компанії Джерман Моторз (офіційного дилера фірми Volkswagen AG) на суму 1,622 млн грн. Як пише Дело, ще дві машини за 786 тисяч грн Держуправлінню справами продала фірма Атлант-М Лепсе. Ця компанія також займається реалізацією автомобілів Volkswagen.

Таким чином, вартість кожної машини, купленої в Джерман Моторз, склала 405 тисяч грн, а у Атлант-М Лепсе - 393 тисячі грн. В оголошенні про проведення закупівлі не зазначено, які саме моделі автомобілів Volkswagen було вирішено придбати для президентського автопарку.

Як зазначає видання, нещодавно Автобаза ДУС закупила в ЗАТ Прага Авто 40 легкових автомобілів. Держуправління закупило 20 автомобілів класу В і 20 машин класу Д. Суми двох договорів становлять, відповідно, 3,496 млн грн і 4,518 млн грн. До цього президентська автобаза купила три машини Toyota Sequoia в комплектації швидка допомога по 130 тисяч євро.

Нагадаємо, що нещодавно Янукович придбав вертоліт "Аґуста Вестланд-139", який коштує понад 12 млн євро. Його вважають одним із найкращих у світі. Такі машини використовують спецслужби та рятувальники розвинених країн Заходу.

Поповнити свій представницький автопарк вирішило і держпідприємство міжнародний аеропорт Бориспіль. Як зазначено у Віснику державних закупівель, 1 грудня адміністрація аеропорту закупила 9 легкових автомобілів у компанії Автосаміт ЛТД на суму 2,197 млн грн.

Про плани закупити п'ять автомобілів представницького класу заявила державна адміністрація залізничного транспорту Укрзалізниця. Яку саме марку і модель автомашин хочуть обрати залізничники - в оголошенні у віснику не вказано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації взяв в лізинг у компанії Євро Лізинг автомобіль Lexus RX450h High Luxury за 676 897, 63 гривень.

Пізніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що гендиректор ДП Дніпростандартметрологія Олександр Турчин звільнений, оскільки порушив заборону уряду і придбав за позабюджетні кошти дорогий автомобіль Lexus.

Народний депутат Геннадій Москаль (НУ-НС) обурився з приводу того, що Управління ДАІ Головного управління МВС в Київській області купило автомобіль Cadillac Escalade за ціною близько 1 млн. грн. За інформацією парламентарія, цим автомобілем користується міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Зараз ви читаєте новину «Янукович купив шість нових автомобілів за 2,4 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути